Rohanás

Maya egy 20 éves fekete bőrű, flegma Hawaii lány, aki egy nemzeti dohányboltban dolgozik, és imád táncolni plusz énekelni a zuhanyzó alatt.
Egy forró nyári délelőtt Maya elindult a táncórájára, amiről szokásosan megint késik 5-10 percet. Ezért nem is sokat nem vesződött külsejével. Felvette edzőruháját és a hosszú barna leengedett hajára felcsapta a barátnőjének, Zoé nagymamájától kapott kalapot, ami fényes kövekkel, szép tollakkal volt feldíszítve. Lerohant a házból egyenesen át a Főtéren egy elhagyatott épületbe. Szaladt fel a lépcsőn, amikor hirtelen beleütközött egy magas szivarszagú férfiba. Maya kezéből kiesett a kulcstartó, amely csillagformát ábrázol és számára kabala tárgy. De mind ezt Maya észre sem vette csak gyorsan elindult fölfelé és közben a háta mögött vissza kiabált, hogy:
 - Sajnálom, de sietek.
 Ezzel ott hagyta a meglepődött férfit. Ő Don Gatto volt a 30-as éveiben járó olasz származású szivarszagú férfi. A történtek után Gatto megpróbálta összeszedni magát és végre elindulni a boltba, hogy még több szivart vegyen, és a Starbucksban igyon egy finom kávét, ám de amikor húzta fel a kesztyűt a kezére meglátott egy kulcstartót a földön. Lehajolt érte és azon gondolkodott, hogy most keresse meg a lányt és adja oda neki, vagy csak vigye el magával, és ha még egyszer találkoznak, akkor majd visszaadja neki. Helyette úgy döntött megvárja a lakásban, amíg le nem jön, és akkor majd visszaadja neki. Bement leült a fotelba és rágyújtott egy szivarra. Teltek múltak az órák ekkor Gatto hallott valami puffanást a folyóson. Gyorsan kiment, hogy megnézze mi történt, de szerencsétlenségére Maya megint nekirohant. Mindketten a földre zuhantak és Gatto jóízűen felkacagott. Maya nem értette mi baja a férfinak csak bambán nézett rá. Ekkor Gatto megszólalt
 -Nem vagy te egy kicsit szeleburdi?- kérdezte mosolyogva.
Maya szóhoz sem jutott, hogy, egy vadidegen így megszólta és kinevette. Ekkor jól megnézte a férfit, akinek hátranyalt haja, barna szeme volt, és egy tökéletesre vágott bajsza és az arcán egy kis gödröcske jelent meg a mosoly miatt. A lány gyorsan feltápászkodott a földről és elindult, hogy ott hagyja végre azt a férfit. Gatto is felállt és még mielőtt a lány elmehetett volna rákiáltott:
 - Hova sietsz ennyire, hogy még bocsánatot se kérsz azok után, hogy ma már másodjára löktél fel plusz még a kulcstartódat is megtaláltam?
Ekkor Maya hirtelen hátrafordult és most jobban szemügyre vette a férfit, akin egy hajszálcsíkos Alpacche öltönyben volt és a kezén bőrkesztyűt viselt. A férfi kivette a zsebéből a kulcstartót és meglóbálta a feje előtt. Maya elindult fölfelé hogy elvegye tőle. Megállt előtte, épp nyúlni akart érte amikor Gatto megfogta a csuklóját és belenézett a lány gyönyörű szép barna szemébe. Maya kitépte a kezét a férfi fogásából és elvette a kabaláját és így szólt:
- Köszönöm, hogy megtalálta, és hogy visszaadta a kabalám.
 - Nagyon szívesen, de kérlek, máskor jobban figyelj oda a dolgaidra és arra, hogy ne fuss bele mindenkibe!
- Jó jó tényleg sajnálom, valahogy kárpótolhatnálak a sok fájdalomért, esetleg meghívhatlak egy kávéra valamikor?
- Hát nem is tudom. Igazából oda indultam még mielőtt földre nem terítettél, de jó elfogadom a meghívást köszönöm.
Ezzel egymásra mosolyogtak és elindultak a Starbucksba meginni egy kávét. Rengeteget beszélgettek, nevetgéltek, és az óta legjobb barátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése