Az igaz barátság

Maya egy magabiztos, flegma 20 éves néger lány volt, aki egy dohányboltban dolgozott. A napjai átlagosan teltek, semmi különös vagy izgalmas nem történt vele. Ám egyszer csak egy sorsfordító nap következett be az életébe.

Ahogy minden nap is szokott reggel 7kor felkelt, megitta a cappucinos kávéját, felöltözött, a rasta haját megigazította, a kabala, csillag alakú kulcstartóval díszített kulcsát megkereste és bezárta az ajtót. A pink mp3 lejátszója szokásosan a kezében volt, hallatva a kedvenc zenéit elindult dolgozni. Nem is sejtette még mi vár rá aznap. Ahogy beért a munkahelyére máris sorra jöttek az emberek megvenni a napi cigijüket. Ahogy általában, most is voltak fiatalkorúak, akik megpróbáltak cigit venni tőle, de mivel ő egy flegma beállítottságú lány volt, szeretett kötekedni, és elkérte tőlük a személyijüket. De ő sem volt mindig ilyen flegma, csak az évek csalódásai után egyszerűen ilyenné vált. Ez úgymond egy védekezés volt a világgal szemben, azt hitte így kevésbé lesz sebezhető, ha a világot elzárja magától. Ezért is költözött olyan messze az otthonától, hátra hagyva minden sérelmét.
Ám azon a napon megtörtént az, amire talán soha nem is számított. Egyszer csak besétált egy néger lány, külsőleg semmi különleges nem volt rajta, de aki látta Maya szemét tudta, hogy ő ismeri valahonnan. Ismerte is, ő Jessica volt, Maya régi legjobb barátnője. Ahogy egymásra néztek mindkettőjüket egyszerre töltötte el boldogság és szomorúság is, hiszen ők haragban váltak el. A történetük egyszerű volt, ők már kislány koruk óta testvérként szerették egymást, míg nem jött egy fiú akibe Jessica beleszeretett, ahogy Maya is. A fiú Jessicát választotta, amit Maya nem tudott elfogadni, ezért inkább a menekülést választotta és mindent és mindenkit otthagyott, még a legjobb barátnőjét is. Jessica próbálta megbeszélni vele, de nem adott rá esélyt.
Azóta hosszú évek teltek el és úgy látszott Mayában még mindig tengtek az érzelmek és nem tudta lezárni a múltat. Jessica ezért is utazott több száz km-t, hogy újra láthassa barátnőjét. Munka után visszament hozzá és elhívta, hogy igyanak meg valamit. Maya habozva, de belegyezett. Kiderült, hogy, azóta is boldog párt alkotnak, és az első gyerekük után, útban van a második is. Itt jött rá Maya, hogy mekkorát tévedett, amikor azt hitte, hogy nem illenek össze, és inkább elment, minthogy lássa, hogy élnek boldogan. Egész éjjel beszélgettek, és az emlékek sorra jöttek fel, és megtört a jég.


Rájöttek, hogy hiába teltek el évek, ugyan ott tudják folytatni a kapcsolatukat, mint ahol abbahagyták. Hiszen egy igaz barátság egy életre szól, és azt semmi és senki nem tudja elrontani. Igaz, néha lehetnek döccenők, de ha elég erős a barátságuk, mindent kibír!

2 megjegyzés: