Az árva fiú és Zoé találkozása

Volt egyszer egy fiú aki árvaházban nőtt fel és Pistinek hívták. Magas, vékony és barna hajú volt. Mikor betöltötte a 16. életévét kikerült az árvaházból egy bentlakásos iskolába és elhatározta, hogy szabad idejében felfedezi a várost, mivel eddig még nem volt lehetősége rá, mert 4éves kora óta az árvaházba élt. Szülei autóbalesetben haltak meg és nem találtak családon belüli gyámot. Kis kora óta nagyon szeretett biciklizni és a 16. születésnapjára mikor elhagyta az árvaházat egy biciklit kapott. Aminek a váz színe kék volt és az oldalán egy jellegzetes zöld villám díszítette. Egyszer hétvégén a városba biciklizett, mikor megpillantott egy főzelékfalót. Be is tekintett, mivel nagyon szerette a főzeléket. Mikor belépett meglátott egy gyönyörű lányt akinek fehér bőre volt mint a hónak, alacsony volt és vörös rúzs volt a száján. Annyira megtetszett neki a lány, hogy elhatározta, hogy meg ismeri közelebbről. Ezért, minden nap ahogy ideje engedte elment a főzelék falóba, hogy minél többször láthassa a lányt. Egyszer bátorságot vett magán és megkérdezte a lányt:
-          Ne haragudj hadd kérdezzem meg, hogy hívnak? – kérdezte Pistike
-          Zoénak hívnak. – így felelt a lány.
-          Lenne esetleg kedved velem eljönni valahova zárás után? –kérdezte Pistike
-          Hát ismeretlenekkel nem szoktam sehova menni de te szimpatikusnak tűnsz így miért ne ?! –válaszolt Zoé.

Így megvárta a fiú és zárás után elmentek sétálni a parkba. Ott megismerték közelebbről egymást és kiderült, hogy Zoé nagyon szeret festeni és, hogy Pisti árva már 4 éves kora óta. Meg azt is megtudták, hogy Zoé 21 éves míg Pisti csak 16 éves. Eltelt az idő és Pisti haza kísérte a lányt, miután elment akkor Zoé elgondolkozott, hogy fiatal hozzá egy kicsit a fiú  és lehet nem kellene találkoznia vele de annyira jól érezte vele magát, hogy hamar elszállt ez a gondolata. Pisti elhatározta, hogy meglepi a lányt egy különleges dologgal, aztán eszébe jutott, hogy a lány mennyire szeretet festeni ó, ezért elment és vett egy különleges ecsetet. Az ecset markolata egyszerű fekete volt a festő része ezüstös és körülbelül 20 cm volt. Másnap elment a főzelék falóba a lányhoz és átadta neki az ecsetet, a lány nagyon meglepődött és nagyon örült neki. A lány megígérte, hogy ezzel az ecsettel fog festeni valami különlegeset hálája jeléül….

2 megjegyzés:

  1. Jó lenne, ha kiderülne, hogy Zoé és Pisti összejöttek-e mert így szerintem nincs teljesen lezárva a történet, de egyébként nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg a végén kellett volna egy csattanó, hogy lekoptatja Pistikét vagy sem. De amúgy jó.

    VálaszTörlés