A furcsa tábor

Zoé egy egyetemi 1 hetes tárborba indult busszal, ami reggel hét órakor indult. A lánynak nem volt sok csomagja, csak egy bőrönd és egy vászon válltáska, amiben az útra legfontosabb dolgok voltak. Ezek közt a dolgok közt ott volt egy egyedi mintázatú, aranyból készült kulcs, aminek a mintázata egy darab betűt rejtett de ő sem tudta hogy mire jó, és egy egyszerű fekete markolatú 20-25 centiméteres ecset amelynek a festő része ezüstös volt, mivel Zoé imádott festeni. A lány kivasalta szőkés-barna haját, kisminkelte magát, nagyon fehér bőréhez illő világos púdert tett fel, gyönyörű kék szemét fekete szemfestékkel emelte ki majd kiegészítésül vörös rúzst használt. Gyorsan felkapott magára egy fehér lenge pólót, egy fekete leggingset egy fekete cipőt, de a csípős hajnali idő miatt fel kellett vennie a terepszínű kabátját és egy fekete sapkát is. A 21 éves lány nem sokkal később elindult. Ideges volt, mert még senkit sem ismert az évfolyamtársai közül. Végül megérkeztek a buszhoz.

Már mindenki fent volt, csak egy pár későre vártak. Zoé gyorsan elköszönt édesapjától és elindult a buszhoz. Megkapta a neki számozott helyet és felvonszolta a csomagjait az emeletre, hogy megtalálja a helyét. A 17. sor bal oldalán már ült egy fekete hajú 25 év körüli fiú. A gondolataiban elmerülve bámult ki az ablakon így Zoé kissé félénken kérdezte meg tőle, hogy leülhet-e, mire a fiú gondolataiból felébredve lekapta a táskáját az ülésről, hogy a lány leülhessen. Zoé alacsony termetének köszönhetően nem tudta feltenni a bőröndjét a busz csomagtárolójába ezért a fiú segített neki. Így látszott csak, hogy mennyire izmos és magas újdonsült társa.  Zoé és Alex összeismerkedtek a hosszú út alatt. 3 óra múlva megérkeztek a tábor helyszínére. Egy erdő közepén kis faházakban szállásolták el a fiatalokat. Zoé szobatársa Maya lett, egy fekete, 20 éves flegma lány. Berendezkedtek majd valamelyik este tábortüzet raktak. Zoé inkább egyedül maradt a szobájában és mivel kissé rossz kedve volt festeni kezdett a magával hozott ecsettel, amikor is egyszer csak betoppant a szobájába egy Mehmed nevű 30 év körüli titokzatos hosszú szakállú arab férfi, aki a tábor melletti Gyrosnál dolgozik és füvet ajánlott Zoénak. Mehmednek Maya (aki éppen azelőtt vásárolt tőle) mondta, hogy próbáljon Zoénak eladni, de a lány nemet mondott rá.
Egyik reggel Zoé kiment a faházból és látta, ahogyan Alex gondolkodva ül egy fatörzsön ezért odament hozzá. Elkezdtek beszélgetni, majd amikor Alex éppen megölelte volna Zoét, Mehmed, aki egy faágon pihengetett közbeszólt valamit a gyros hússal kapcsolatban és elrontotta a varázst.
Pár nap múlva ebédnél Mehmed szolgált fel és Maya, Zoé és Alex egy asztalnál ültek. Maya elejtett pár csípős beszólást Alex stílusára nézve, és jókat nevettek.
A visszautazás előtti nap kirándultak a hegyekben ahova Mehmed kísérte el őket egy kecskén ülve.

A tábor ideje gyorsan eltelt, így már haza is indultak. Maya végül vásárolt még egy kis füvet az arab férfitől. Alex és Zoé pedig összejöttek. Amikor Zoé hazaért az édesapja már nagyon várta és percekig csak ölelkeztek, de azért fájóan vett búcsút ettől a furcsa tábortól.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. hát ez nagyon vicces. én jókat röhögtem rajta. ez a mehmed amúgy nekem kicsit ilyen kukkolónak tűnik, hogy mindig mindenhol ott van, de amúgy remek

    VálaszTörlés