Címtelen

 Az árvaházban már közeledett a karácsony ahol sok gyerek várta hogy mit kap. Ott dolgozott egy idős 100 éves de mégis fiatalos gondozó nő akit Babi néninek hívtak.  Ő valamilyen távoli rokonságban állt egy fiatal 16 éves fiúval akit Pistinek hívtak.
 Karácsonyra neki szerette volna adni a legfantasztikusabb ajándékot. Tudta hogy Pisti mindig is vágyott egy telefonra ezért Babi néni vett neki egy igen drága készüléket egy fehér színű  Iphonet aminek a hátulja gyémánt kövekkel van kirakva. Azt gondolta hogy Pisti nagyon fog rá vigyázni hiszen  még nem kapott soha ilyen nagy értékű ajándékot. Eljött karácsony estéje az összes gyerek odaszaladt a szépen feldíszített magas fához majd leültek köré és elkezdték szétválogatni az ajándékokat hogy melyik kié lehet. Már mindenki kibontotta az ajándékát amikor Babi néni meglátta hogy Pisti szomorúan üldögél a fa alatt. Egyből oda is ment hozzá és megkérdezte hogy mi a baja. Pisti azt válaszolta rá hogy szomorú mert mindenki kapott ajándékot de ő nem.  Babi néninek teljesen kiment a fejéből az ő személyes ajándékát odatenni a fa alá nehogy vétetlenül valaki más bontsa ki és abból veszekedés legyen ezért megfogta Pisti kezét és bevezette az egyik  szobába ahol odaadta neki az ajándékot. Pisti elkezdte kicsomagolgatni először nem tudta hogy mi lehet benne mert elég kis csomagban volt. Végre sikerült kibontania, de Pisti meg sem tudott szólalni az örömtől mert ő nem számított ilyen nagy ajándékra. Megköszönte Babi néninek és megígérte neki hogy két év múlva ha majd kikerül innen akkor meghálálja neki valahogy. Pistinek támadt is egy jó ötlete hogy majd mit fog neki venni.  Babi néni mivel dohányzik, azt gondolta hogy vesz neki egy kékszínű vízipipát ami 60 cm-es, biztos örömet fog vele szerezni neki.

Két évre rá Pisti kikerült az árvaházból de még így sem feledkezett el gondozónőjéről az első útja egy Nemzeti Dohány boltba vezetett ahol megvásárolta és egyből el is vitte Babi néninek. Nagyon tetszett neki az ajándék megköszönte és mondta Pistinek hogy ilyen jólelkű, kedves gyereket ő még nem ismert és nagyon örül neki hogy megismerhette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése