Rejtélyek könyve

Történetünk egy kisvárosban kezdődött, amely olyan kicsi, hogy nevet se adtak neki. Az egyetlen fontos tényező az, hogy itt született a bestsellert író Alex. Igazi nevét vagy ki voltát senkit nem tudta meg soha az ég egy adta világon. Több ember egy helyi rendőrtisztnek tartotta. Kérdezték a főkapitányságon, de senki nem tudott semmit erről a bizonyos Alexről. Bárki is volt annyi biztos, hogy ezzel a névvel rejtegetett valamit
          Könyve egy idő asszonyról szólt, egy bizonyos Babi néniről. Kalandjait 470 oldalon keresztül követhettük. Megtudhattuk, hogy mivel tölti nyugdíjas éveit egy 100 éves fitt, valószínűleg, már üknagymama. Olvasók és kritikusok híresztelték, hogy valami rokoni kapcsolat fűzte össze az írót és a főhősnőt. Ezt a tényt senki nem tudta alátámasztani.            Babi néni a könyvben egy igazán kalandvágyó, kincskeresőt alakított. Rejtélyeket oldott meg, gyilkosokat, bűnözőket kapott el. De egy dolog sosem hagyta nyugton. Feketeszakáll a híre kalóz hova rejthette el a kincseit, amiket összelopott gaz bandájával. Babi nénimindig résen volt, és követte a nyomokat, egészen addig, amíg rá nem jött, hogy hol lehet. De mire odaért, már túl késő volt. Csak egy ősrégi, rozsdamarta órát talált. Ez az óra sosem tudta megmutatni a pontos irányt. Így főhősünk feladta a kincs utáni loholást. Elvitte az órát felbecsültetni, hát ha legalább a kárba veszett idejét valami tudja pótolni. Az órás elmondta, hogy ezzel semmi nem tud kezdeni, mivel ez nem egy óra, hanem egy iránytű. Így már Babi néni megértette, hogy miért mindig egy irányba mutat a két mutató.
          A drága öreg hölgy nem habozott. Egyből fogta leghasznosabb dolgait (amiről sosem esett szó, hogy mik voltak) és elindult a helyes irányba. Nem tudta, hogy mit fog ott találni. Leginkább abban bízott, hogy ott ahol vége vannak a nyomoknak, ha nem is a kincset, de  legalább reményt talál. Beutazta a fél világot, de semmi. Az iránytű a tengerre vitte ki őt, de semmit, egy fikarcnyi kis reményt sem talált. De aztán eszébe jutottak a régi mesék Edward Teach hajójáról az Anna királynő bosszújáról. A hajó a mélybe süllyedt. Így rájött ha a kincset megakarja találni, akkor víz alá kell merülni. Kora ellenére úgy tudott úszni, mint ha egy tinédzser delfin lenne. A tenger fenekén megpillantotta a hajó maradványait. Közelebb ment és amikor megpillantott egy feliratot a hajó oldalába vésve nem hitt a szemének.

          Alex itt fejezi be a regényét és az olvasók sose tudták meg,hogy mit láthatott meg Babi néni. Az írott próbáltuk megkeresni, de hiába. Senki nem hallott felőle, és senki sem látta már egy jó ideje. Utána jártunk a hajónak, és hogy ebből mennyi igaz. Sok sikerrel nem járt a kutatásunk, de egy valamit már tudunk, itt még nincs vége a történetnek. A hajó oldalán ez a mondat állt: "Kapj el ha tudsz!"


5 megjegyzés:

  1. Nekem ez a történet nagyon tetszik mert helyenként vicces de közben érdekes is. Csak az elején idős asszony helyett időt írt az író. :D

    VálaszTörlés
  2. Ezzel egészíteném ki: "Igazi nevét vagy ki voltát senkit nem tudta meg soha az ég egy adta világon. Több ember egy helyi rendőrtisztnek tartotta. Kérdezték a főkapitányságon, de senki nem tudott semmit erről a bizonyos Alexről. Bárki is volt annyi biztos, hogy ezzel a névvel rejtegetett valamit."

    VálaszTörlés
  3. Talán ez volt a legjobb eddig. Rövid, humoros és könnyen követhető

    VálaszTörlés
  4. Mile Renáta:
    A nagyrészt rejtélyes, félelmetes történetek mellett ez szerintem humoros volt és tetszett.

    VálaszTörlés