A rejtélyes kulcs

Egy napsütéses napon Gatto  az  olasz származású, de magyar   maffiózó, épp a szokásos reggeli sétát töltötte a Margit-sziget egy eldugott, de szerinte legszebb szegletében, természetesen testőrei kíséretében. Egyszer csak szembe jött vele egy fiatalos, festett fekete hajú néniBabi néni, aki egy kék vázas biciklit tolt maga mellett. Mikor elhalad Gatto mellett, azt mondta neki hogy: - keresd a kulcsot. Ezután szinte egy pillanat alatt kámforrá volt.
Gatto miután hazaért, csak ezen tudott gondolkozni, hogy vajon mit is akarhatott  tőle az a néni. Másnap reggel ugyancsak kiment a Margit-szigetre, a fekete Calpacca öltönyében, és szivarral a kezében. Ismételten jött Babi néni, ezúttal azonban Gatto megállította.
- Mit akarni tegnap azzal hogy keressem kulcs?
- Ha  eljön az ideje megtudod fiacskám.
 - De mégis milyen kulcs?
- Az a kulcs, ami a jövődet rejti.Gatto a beszélgetés után még inkább elvesztette a fonalat. Sehogy sem értette, hogyan rejtheti egy kulcs a jövőjét, és hogy ő hogyan találhatná azt meg. A következő héten egyszer sem találkozott Babi nénivel, így felfogatta a legjobb magánnyomozót, hogy derítse ki hogy hol lakik a nő. A magánnyomozó sikerrel járt, ezután Gatto ellátogatott Babi nénihez. De hiába faggatta nem mondott neki semmit amin elindulhatott volna, sőt még inkább összezavarta azzal hogy azt mondta neki, hogy csak hallgasson a szívére. A férfi épp a heti üzleteit bonyolította le amikor is elhaladt egy árvaház előtt. A luxus autója ablakából észrevett az árvaház falának beeső részénél egy csillogó arany tárgyat. Megállítatta a sofőrrel az autót, és kiszállt hogy közelebbről is megszemlélhesse a tárgyat. Nagyon meglepődött amikor egy arany, különleges mintázatú kulcsot talált, amibe egy R és –egy H betű volt egymásra szép grafikával belegravírozva. Fogalma sem volt, vajon mihez tartozik az a kulcs. Este alvás helyett is csak ezen gondolkozott.  Nem hagyta nyugodni ez az egész, hogy egy ismeretlen nő azt mondja neki hogy keressen egy kulcsot, ami a jövőjét rejti, majd egy titokzatos arany kulcsot talált. Reggel az interneten rákeresett a kulcsra, remélve hogy ott talál valamit. Szerencséjére megtalálta, de nagyon meglepődött, mert a kulcs a Reménység Háza nevű árvaház létre jöttének 200. évfordulójára készült kulcs volt, amit a polgármester nyújtott át még 2009-ben a az árvaház igazgatónőjének. Gyorsan felöltözött és elment az árvaházba. Az igazgatónő pont szabad volt, így tudott vele beszélni. Elmesélte neki hogy a minap találta a kulcsot, az árvaház előtt majdnem.  Ágnes, az igazgatónő sehogy sem értette hogy kerülhetett ki az épületből a kulcs. De hálája jeléül, amiért  megtalálta a kulcsot, meghívta Gattot ebédre, de mivel nem tudta elhagyni az árvaházat, mert nem volt a gyerekekre elég felügyelő, így az árvaház ebédlőjében ültek asztalhoz. Gatto ezt cseppet sem bánta. ebéd után megkérte Ágnest hogy vezesse körbe az árvaházban. A nő szívesen meg is tette.  A hátsó udvarra érve  Gatto észre vett  egy kisfiút aki nagyon hasonlított  az ő kiskori énjére. Ágnes elmondta hogy van bennük egy közös dolog, mégpedig hogy mind a kettejük édesapja olasz volt. ezután Gatto odament a kisfiúhoz. ekkor észre vett egy különös formájú anyajegyet, amilyen van neki is, ugyan úgy a nyakán mint a kisfiúnak, és mint amilyen a saját apukájának is volt. ezután megkérdezte hogy hívják. A kisfiú mosolyogva mondta hogy  Georgo. Ágnes elmesélte hogy, Georgo édesapja 1 éve elhunyt, és az anyja nem tudta őt eltartani. Gatto tudta hogy édesanyja halála után az apjának viszonya volt egy nővel , és hogy gyerekük is született, de soha nem hallott többet róla. Ekkor rájött hogy Georgo valójában a  8 éves féltestvére.  Gatto habozás nélkül örökbe fogatta a kisfiút.
    Gatto megértette, hogy  Babi néni az árvaház kulcsáról beszélt végig, és a jövője a testvére felnevelése.  Nagyon jól megvoltak Georgo-val és már egyre kevesebbet foglalkozott kétes üzletekkel Gatto, inkább nyitott egy éttermet, hogy a kisfiú ne veszítsen el még egy hozzátartozót és ne kerüljön vissza az árvaházba.  Gatto azóta is minden nap köszönetet mond az Istennek hogy találkozott Babi nénivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése